Bert Osinga (Amsterdam, 1953) heeft gestudeerd aan de Amsterdamse Grafische School (typografie) en aan de Gerrit Rietveld Academie (vrije grafiek en schilderen) te Amsterdam. Osinga woont en werkt in Amsterdam.

De stijl waarin Osinga werkt is expressief, figuratief en realistisch. Hij schildert alle genres. Zonnige strandtaferelen, oer-Hollandse weilanden, nachtelijk Amsterdam, in zijn olieverfschilderijen geeft Bert Osinga sfeervolle indrukken van het alledaagse leven. Het zijn verstilde beelden die romantisch aandoen. Met losse penseelstreken zet Osinga zijn voorstellingen op het doek, in een impressionistische stijl. De weergave van het licht en de atmosfeer van een landschap of interieur is daarbij essentieel. In onderwerp en stijl is er verwantschap met de Haagse School. Osinga: ‘Alles wat aanwezig is, is te schilderen.’

Bert Osinga was van 1996 tot 2011 als docent verbonden aan de Wackers Academie te Amsterdam en van 2008 tot 2010 bij Ateliers Westerdok. Sinds 2002 doceert hij bij de Stichting Impuls en sinds 2011 bij de Stichting Combi Wiel. Hij is daarnaast lid van het Nederlands Portretgenootschap en van De Hollandse Aquarellistenrking en verbonden aan Beeldend Gesproken, Galerie Kunstuitleen Amsterdam.

Website: https://bertosinga.exto.nl/

Selectie recente exposities

2014 – BGkunstprijs expositie, groepstentoonstelling, Galerie Beeldend Gesproken, Amsterdam
2013 – ‘Ogenschouw’, groepstentoonstelling, CBK Amsterdam
2011 – ‘Locatie Amsterdam’, groepstentoonstelling, galerie Petit, Amsterdam
2010 – ‘Van de straat / 2. Met de Hollandse Aquarellistenkring de straat op’, groepstentoonstelling, KunstENhuis, Amsterdam
2010 – De blauwe schuit, groepstentoonstelling, voormalig stadsdeelkantoor Amsterdam Oud-West, Amsterdam
2009 – ‘Amsterdams licht’, kunstuitleen / galerie Beeldend Gesproken, Amsterdam
2009 – ‘Schönfeld, Tangelder, Osinga, Quispel, Gorter, Heidendael, Spinhoven e.a.’, groepstentoonstelling, galerie Petit, Amsterdam